Garmin Lily Smartwatch Review

Garmin Lily Smartwatch Review

Als vrouw zijnde is de Garmin Lily smartwatch één van de beste keuzes van dit moment. Als we de fabrikant mogen geloven is het daarbij een van de beste smartwatches die je op de markt gaat vinden. 

Maar is dit wel zo? 

Het is goed om te bekijken of dit horloge het geld waard is. Onderstaande review gaat jou hierbij helpen.

🤔 Waarom een Garmin Lily smartwatch?

De Garmin Lily smartwatch is een van de kleinere en subtiele horloges van Garmin. Het is een model dat speciaal ontwikkeld is voor vrouwen (Bekijk ook ons overzicht van beste Garmin Smartwatches voor dames). 

Het ontwerp is eenvoudig en het staat bekend om ‘kort en krachtig’ en weinig fratsen. 

Desondanks kun je wel veel met het horloge en ga je een groot aantal functionaliteiten terugvinden die jou kunnen helpen om er optimaal gebruik van te kunnen maken. 

Als man zijnde zul je weinig plezier beleven aan dit model. Je hoeft namelijk niet te verwachten dat er ook een robuuste variant van beschikbaar is. 

Hiervoor zijn weer andere varianten verkrijgbaar van het merk.

garmin lily om pols

⌚ Het horloge

De Garmin Lily smartwatch is het horloge voor vrouwen die toch willen profiteren van de voordelen van een smartwatch. 

De meest gebruikelijke functionaliteiten zijn er namelijk op terug te vinden. 

Denk daarbij aan het tracken van jouw activiteiten, de statistieken voor jouw gezondheid, het lezen van berichten en het bekijken van het weer. Echter dan in een compact en charmant jasje, waardoor je er altijd stijl bij gaat lopen. 

Dankzij het heldere display zie je altijd de informatie die je nodig hebt en kun je altijd gebruik maken van het horloge.

garmin lily smartwatch voorkant

🛠️ Functionaliteiten & voordelen

De Garmin Lily smartwatch kent verschillende functionaliteiten waar jij je voordelen aan kunt behalen. 

De verschillende features kunnen het horloge maken of breken. We hebben daarom alle functionaliteiten uitgeprobeerd om te bekijken of het net zo goed werkt als de fabrikant belooft.

Het display

Veel smartwatches hebben een scherm dat altijd aanblijft. Dit is bij dit horloge niet het geval. Het display gaat namelijk pas aan als jij je pols draait of optilt. Pas dan zie je bijvoorbeeld de tijd. 

Echter reageert het scherm niet altijd even goed op de bewegingen. Het kan daarom zijn dat je het nog een keer moet doen. 

Je hoeft dan overigens niet tegen een zwart scherm aan te kijken. Je kunt namelijk verschillende kleuren en patronen installeren. 

Zo kun je jouw horloge helemaal eigen maken en heb je altijd een stijlvolle oplossing aan jouw pols. Het zorgt ook weer voor net iets extra’s ten opzichte van andere modellen.

Gezondheid bijhouden

Zoals bij veel smartwatches heeft de Garmin Lily een geïntegreerde stappenteller beschikbaar. Zo kun je jouw stappen gedurende de dag altijd bijhouden. 

Handig wanneer je wat actiever wilt zijn. 

Alleen zullen niet alle stappen volledig geteld worden. Het kan daarom zijn dat je meer stappen hebt gelopen dan het horloge aangeeft. 

Ook kun je jouw calorieën eenvoudig bijhouden. Zo ga je altijd voor een gezondere levensstijl. 

Voeg hier ook de activiteiten aan toe die je gedurende de dag doet en je weet precies waar je nog veranderingen aan kunt brengen om jouw persoonlijke doelen te halen. 

Voor ons gevoel is het daarom ook een soort dagboek dat jou weer verder helpt met een gezondere levensstijl.

Verschillende profielen

Er valt veel te behalen met de Garmin Lily smartwatch. Hiervoor kun je naar verschillende profielen gaan kijken. Je kunt het horloge namelijk helemaal aanpassen aan jouw favoriete activiteiten

Zo heb je bijvoorbeeld een profiel voor fietsen, cardio, krachttraining, crosstraining, yoga en zwemmen. Bekijk hier eventueel onze aanbevelingen voor échte sporthorloges voor dames.

Doordat het horloge waterdicht is, kun je er gewoon mee het water in. Dit is een groot voordeel dat je lang niet bij alle horloges terug gaat vinden en je kunt er daarom optimaal gebruik van gaan maken. 

De app op jouw smartphone maakt het mogelijk om 7 profielen tegelijkertijd aan te maken. De samenstellingen zijn hierin ook altijd te veranderen indien nodig.

garmin lily review smartwatch

Data voor vrouwelijke cyclussen

Aan de extra functionaliteiten merk je ook direct dat de Garmin Lily speciaal voor vrouwen ontworpen is. 

Het horloge is namelijk ook voorzien van een aantal functies waarmee je de cyclussen bij kunt houden. Zo kun je bijvoorbeeld de menstruatiecyclus bijhouden. Jouw horloge geeft jou een melding wanneer de menstruatie eraan komt. 

Ook kun je de data tijdens de zwangerschap bijhouden. Zo weet je precies hoeveel weken je al zwanger bent en welke kenmerken hierbij komen kijken. 

Dit kan een extra ondersteuning zijn om de weken goed door te kunnen komen. Door hierbij ook gebruik te maken van de ademhalingsoefeningen zal stress gereduceerd worden.

garmin lily menstruatiecyclus

Verschillende widgets

Zoals bij veel smartwatches heeft Garmin Lily een aantal widgets die je in kunt stellen. 

Als eerste is er de standaard berichtenfunctie. Je kunt de berichten allemaal ontvangen zonder jouw telefoon erbij te pakken. 

Ook kun je met een Android smartphone vooringestelde berichten versturen. 

Bovendien kun je widgets voor het weer en de agenda verwachten. 

Luister je graag muziek? Ook dat is mogelijk. Met een druk op het horloge kun je de muziek van jouw telefoon bedienen. 

Het was natuurlijk fijn geweest als je de muziek ook via jouw horloge kon luisteren, maar dat is dus niet het geval.

Incidentdetectie

Wat wel een functionaliteit is die vrij uniek is en waar je ook veel aan kunt hebben is de incidentdetectie. 

Je kunt vooraf een telefoonnummer instellen, die automatisch gebeld wordt als er een incident is. 

Dit gebeurt wanneer je voor langere tijd al niet meer bewogen hebt. Je kunt de oproep altijd annuleren als het toch niet nodig is. Zo zorg je ervoor dat je niet onverhoopt mensen overstuur maakt. 

Het grootste voordeel hiervan is dat je niet naar jouw telefoon hoeft te grijpen en er ook sneller hulp bij je kan zijn indien nodig. 

Een klein nadeel is wel dat als je voor langere tijd jouw horloge vergeet, het horloge deze oproep ook zal maken. 

Houd hier dus wel rekening mee als je de Garmin Lily in handen hebt.

Batterijduur

Fabrikanten geven aan dat de Garmin Lily smartwatch tot wel 5 dagen meegaat. Dit zorgt ervoor dat je in de tussentijd dus niet meer op hoeft te laten. 

Een groot voordeel voor wanneer je niet gewend bent dat je meerdere apparaten aan de stroom hoeft te leggen. 

De relatief lange batterijduur heeft vooral te maken met het ontbreken van de GPS-functie

Normaal gesproken zal het horloge namelijk altijd contact blijven maken, maar dit hoeft niet meer. 

Dankzij dit horloge kun je dus ook voor langere tijd van huis zijn en de oplader thuislaten. 

Het opladen zelf gaat overigens ook heel eenvoudig. Je maakt deze namelijk met een clip aan de horlogekast vast, waarna het opladen vanzelf start.

💬 Wat anderen vinden

Uiteraard draait het niet alleen om onze eigen ervaringen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een aantal reviews van anderen om te zien of zij enthousiast waren over de Garmin Lily smartwatch. 

Een van de reviews waar we op stuitten is van Hardloopzone.nl. De website vermeldt dat het jammer is dat er geen GPS-functie op de smartwatch te vinden is, maar dat er wel nog voldoende te behalen is voor vrouwen.

AndroidWorld.nl voegt hieraan toe dat het jammer is dat de bediening niet altijd accuraat is. Toch is deze website over het algemeen ook tevreden over het horloge.

Ook onderstaande review op Bol.com willen we jullie niet onthouden:

Ik vond de oudere type smartwatches altijd veel te groot. Deze Lily is heel fijntjes voor de vrouwelijke pols. De functionaliteiten zijn geweldig, de app Connect super. Wel al een keer of wat opnieuw moeten verbinden, dat is vervelend. Verder luxe design, leren band en prachtige kleurstellingen.

Angeique - Bol.com

✅ Conclusie

De Garmin Lily smartwatch is een goed model voor vrouwen die niet al te veel poespas willen, maar wel een stijlvolle smartwatch met voldoende functionaliteiten willen.

Het is een relatief klein model, waardoor deze altijd elegant en stijlvol is. Tevens heb je ook voor de achtergrond voldoende opties, waardoor je niet tegen een saai scherm aankijkt. 

De functionaliteiten als de menstruatiecyclus kunnen extra inzichten geven. Jammer is dat de GPS-functie ontbreekt en je daarom niet alles in de gaten kunt houden tijdens jouw training. Maar dit hoeft niets uit te maken. 

Al met al heeft Garmin met deze smartwatch goed werk geleverd. Als vrouw zijnde is deze smartwatch absoluut een aanrader.

Voordelen

Nadelen

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen